Morgen komt het goed

Ja, ik zal het maar eerlijk bekennen. Ik maak me wel eens schuldig aan de het-komt-nooit-meer-goed-met-de-wereld-paniek. Misschien jij ook wel. Soms lijkt het erop alsof de wereld kapot is en God ons in de steek heeft gelaten. Maar is dat zo? Staan we alleen? Zijn we aan elkaar over geleverd? Of valt er een ander verhaal te vertellen over de deze aarde?

Ik zal je niet langer in spanning laten zitten. De Bijbel heeft zeker wat te zeggen over deze aarde en ja, het komt goed met deze wereld. Want God houdt van deze wereld, aldus het bekende Johannes 3 vers 16. God heeft er een plan mee. De wereld heeft toekomstperspectief. Dat laat God aan dezelfde Johannes zien in een soort droom. Hij mag een blik in de toekomst werpen en ziet daarin een nieuwe hemel en een nieuwe aarde. Een plek waar niets kapot is. Oorlog, dood, pijn en verdriet zijn verdwenen.

Ik wil instant

Maar wanneer dan? Wanneer komt het goed? Wanneer maakt God alles nieuw? Wanneer komt er een einde aan kanker, tieners die zelfmoord plegen en terroristen die aanslagen plegen? Ik weet het niet. Wacht maar af zegt God. En daar zit nu net de crux.

Wachten. Daar ben ik niet zo goed in. Ieder wacht-moment swipe ik lekker weg en als ik iets wil, fix ik het meteen. Nieuwe Playstation4? Direct aanschaffen. Leuk boek? Meteen kopen. Het lukt mij niet meer om te wachten op, uitkijken naar en aftellen tot. Wanneer ik iets wil moet het nu, meteen en direct. Maar zo werkt het bij God niet. Helaas. Geen briefje uit te hemel met een datum, locatie en tijdstip wanneer. Wel een belofte. Morgen komt het goed.

Stil maar, wacht maar

Dan maar stilzitten en wachten tot die nieuwe wereld komt? Nee, sluit je aan bij een wereldwijde hoopvolle beweging die God in deze wereld zichtbaar maakt. Bid, spreek en verlang. Handel vanuit liefde. Geniet van het mooie op deze aarde. Maak je niet druk. Zei die Rabbi uit Israël niet dat je je geen zorgen over morgen hoeft te maken? Niet over kleding, eten of drinken in Jezus’ tijd. Niet over terreurdreiging, een gekke president, vluchtelingen en een verontrustende verkiezingsuitslag in onze tijd. Wacht maar af. Vertrouw. Misschien tegen beter weten in, maar het komt goed.

Daarom draai ik dit liedje. Heel hard. Iedere dag. Als herinnering dat er altijd meer goed is dan slecht. Meer liefde dan lijden. Meer moed dan moedeloosheid. Het helpt mij om te blijven geloven dat het ooit goed komt met deze wereld.

Wie weet morgen al…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s