What if God was one of us

Vandaag heb ik gekozen voor het lied ‘What if God was one of us’, gezongen door Joan Osborne. Een lied waarbij ik mij meteen afvraag of het ‘christelijk’ is of niet. Wat denk jij? En wat zou de schrijfster van dit lied met de tekst bedoelen? Het lied zelf komt op mij niet spottend over. Want herken je het gevoel van dit lied niet? Het verlangen kennen om God een vraag te stellen? Om God te ontmoeten?

Een vraag aan God

Ik herken het wel. Zoveel vragen en het verlangen of God een tipje van zijn sluier zou willen oplichten waardoor ik zou zien hoe mij leven er over een jaar uit zou zien. Een baan? Een huis? Een nieuwe woonplaats? Afgestudeerd? Een diploma? Zoveel onzekerheden en het zou me momenteel veel rust geven wanneer ik zou weten dat daarin voorzien zou worden. Beetje egoïstisch is het misschien wel, maar momenteel wordt ik overspoeld door deze vragen en onzekerheden.

If God had a name, What would it be?
And would you call it to His face
If you were faced with Him in all His glory?
What would you ask if you had just one question?

Mozes spreekt face-to-face met God

In de Bijbel lezen we dat Mozes face-to-face sprak met God. Zoals mensen met elkaar spraken, zo sprak God met Mozes. Bijzonder, waarbij ik denk dat Mozes al zijn vragen en twijfels bij God mocht neerleggen. Ik doe het ook in mijn gebed maar lang niet altijd krijg ik de antwoorden die ik zou willen. Blijft het stil. En toch blijf ik vragen en bidden. En ben ik benieuwd naar jouw vragen aan God. Wat zou jij Hem willen vragen wanneer je Hem zou ontmoeten?

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s