5 tips voor een gezonde relatie

De vakantie staat voor de deur – zou het kunnen dat je weer lekker verliefd gaat worden op je Geliefde? Hier vijf tips om dat voor elkaar te krijgen.

  1. Plan tijd voor elkaar in

Leg je agenda’s naast elkaar en maak bewust ruimte vrij voor elkaar – plan één of twee momenten per week. Probeer oppas te regelen als je kinderen hebt of creëer een uitje in je eigen huis. En oh ja, regel het nu meteen. Dat je tijd voor elkaar moet nemen dat weet meestal iedereen, maar tijd nemen voor elkaar schiet er vaak bij in! Een voorwaarde om verder te gaan met de andere tips!

  1. Denk terug aan de tijd dat je elkaar leerde kennen

banner ldlDenk eens na over waarom je van je man of vrouw bent gaan houden. Zijn mooie lach, haar sprankelende voorkomen, zijn wijsheid, haar zachtmoedigheid… Probeer het onder woorden te brengen of schrijf het op. Weten jullie ook nog wanneer jullie eerste kus was? Voel je nog wat je toen voelde? En hoe komt dat? Wat zou je willen verbeteren?

  1. Verras je Geliefde met iets spontaans

Iedereen is dol op verrassingen! Verras de ander eens. Je zult er van staan te kijken wat dat met je relatie doet! Je verrassing hoeft niet per se iets groots te zijn. Kun je niks verzinnen? Doe de dingen die je ook deed toen je net verliefd werd op elkaar. Een lief briefje schrijven, zijn brood smeren, haar een voetmassage geven, hem spontaan zoenen… Probeer te bedenken waar je je Geliefde blij mee maakt en voer dat uit.

  1. Praat met elkaar over je seksuele relatie

Weten jullie waar je seksuele behoeften liggen? Ben je tevreden over je seksuele relatie? Seks is heel belangrijk binnen een relatie. Het verbindt letterlijk en figuurlijk met elkaar. Als je het moeilijk vindt om hierover te praten, bedenk dan dat je niet de enige bent en dat je met je openheid hierover al een enorme stap zet.

  1. Zorg dat je aantrekkelijk bent voor elkaar

Nee, je hoeft niet als twee fotomodellen ten tonele te verschijnen. Maar je mooi maken voor hem, of je hoffelijk en charmant opstellen voor haar, kan je hele relatie ten goede komen. Ook als je al tien jaar met elkaar getrouwd bent. Wees aantrekkelijk voor elkaar. Heb je geen idee waar je moet beginnen? Vraag je Geliefde wat hij/zij aantrekkelijk aan je vindt.

Geschreven door: Cocky Drost. Cocky is relatiecoach, verzorgt de seminars op onze ‘Leve de Liefde’-conferentie en is auteur van het boek ‘Lang leve de liefde’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s