Ik hou van heilige herrie

Ik houd van heilige herrie. Popsongs die gaan over het leven en waar iets over God in te ontdekken valt.

Deze week stuitte ik op het nummer “I don’t deserve You”, van Plumb. Centraal in dit lied staat de zin: ik verdien je liefde niet, maar je geeft je  liefde toch aan mij’. Een prachtige omschrijving van genade.

‘I don’t deserve your love
But you give it to me anyway
Can’t get enough
You’re everything I need
And when I walk away
Take off running and come right after me
It’s what you do
And I don’t deserve you’

Het gaat ook over de onvoorwaardelijke liefde van God. Liefde en genade die wij niet verdienen en waar wij geen recht op hebben. Toch wordt deze liefde iedere dag opnieuw aan ons uitgedeeld. En wanneer we daaraan twijfelen?

‘And never give up
When I’m falling apart
Your arms are always open wide
And you’re quick to forgive
When I make a mistake
You love me in the blink of an eye’

Geschreven door onze gastcolumnist en KC-vrijwilliger: Leenard Kanselaar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s