Drie tips om je te verbinden aan je partner

Wie kent die tekst niet: “Daarom zal een man zijn vader en moeder verlaten en zich aan zijn vrouw hechten.” (Mattheüs 19:5). Het woord “hechten” kun je ook vertalen met verkleefd zijn, helemaal vastgeplakt zitten aan elkaar. Mooi wel, dat juist de man hier de opdracht krijgt zich zo aan zijn vrouw te hechten. Blijkbaar kunnen mannen hierin wel wat aansporing gebruiken…

In de psychologie betekent hechten het je emotioneel met iemand verbinden. Je kwetsbaar opstellen en jouw hart in de handen van de ander leggen. Vrouwen zijn daar van nature vaak wat beter in dan mannen.

Maar hoe doe je dat dan, je hechten aan je Geliefde? Drie tips!

1. Laat merken hoe je je voelt

Voor mannen geldt hierbij: praat er meer over. banner ldlVrouwen willen heel graag weten wat er in jullie stoere hart omgaat. Begin er ook gerust uit jezelf over, dat stellen vrouwen zeer op prijs. Voor vrouwen geldt hierbij: wees eerlijk. Als je man vraagt: ‘Is er iets?’ En jij zegt licht geagiteerd: ‘Nee niks, hoezo?’ Dan wil een man daar nog wel eens genoegen mee nemen… Dus als er iets is, zeg het hem. Verwacht niet dat hij het wel kan raden.

2. Probeer te ontdekken waar een gevoel vandaan komt

Stel, jij wordt boos als je partner te laat thuis komt. Ben je dan boos dat er een afspraak niet is nagekomen? Of ben je eigenlijk gewoon verdrietig omdat je hem of haar zo gemist hebt? En waarom vind jij afspraken nakomen zo belangrijk? Kun je dat uitleggen aan je Geliefde? Deel het. Je kunt er niet van uitgaan dat je Geliefde weet wat er in jouw hart speelt. Door het uit te leggen zul je merken, dat je elkaar steeds beter gaat begrijpen!

3. Maak elkaar geen verwijt, maar doe een verzoek

Ben je teleurgesteld dat je geliefde te laat thuiskomt, doe hem of haar dan een verzoek: ‘Ik mis je als je er niet bent. Zou je misschien eerder thuis willen komen of willen laten weten waar je bent?’ Vertel het vanuit je eigen gevoel. Je zult merken dat je echtgenoot hier veel liever gehoor aan geeft dan aan een zin als: ‘Jij komt ook nooit op tijd thuis!’

 

Geschreven door: Cocky Drost. Cocky is relatiecoach, verzorgt de seminars op onze ‘Leve de Liefde’-conferentie en is auteur van het boek ‘Lang leve de liefde’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s