Tips voor stellen die elkaar niet begrijpen

Er staat een wasmand met schone was op de trap, wachtend om naar boven gedragen te worden. Vrouw denkt: “Zo, dit lijkt me duidelijk, die wasmand moet naar boven.” Man denkt: “Zo, wat een levensgevaarlijke situatie, zo’n wasmand midden op de trap!” en hij loopt er, indien mogelijk, met een grote boog omheen of lost deze hachelijke situatie op door de wasmand op een veiligere plaats midden in de kamer te zetten.

Mannen en vrouwen communiceren anders. Vrouwen communiceren vaak op een subtiele non-verbale manier. Door een zucht, een gebaar of een omslachtige niet-directe vraag, verwachten zij dat hun man wel begrijpt wat zij bedoelen.

Mannen willen heldere vragen.

Helaas spreekt niet elke man deze uiterst complexe taal. Er hangt geen bordje aan de wasmand met het opschrift: “Breng mij naar boven.” Dus waarom zou de wasmand naar boven willen? Mannen willen heldere vragen. En er is een probleem? Dan lossen zij dat wel even op.

Er gebeuren in dit kleine schier onschuldige wasmandmomentje een hoop dingen, die tot een hoog oplaaiende ruzie kunnen leiden. Bijvoorbeeld als de vrouw denkt dat haar man haar het leven probeert zuur te maken met zijn wasmandverplaatsingen. Of als de man denkt dat de vrouw hem nu wel heel dankbaar is, omdat hij toch even haar vege lijf gered heeft. Daarom een paar handige tips.

Tips voor allebei

  • Waar vrouwen hunkeren naar respect, begrip en bevestiging, groeien mannen van waardering, vertrouwen en acceptatie. Let daarop!
  • NIVEA: Niet Invullen Voor Een Ander. Een hoop ruzies ontstaan, doordat jij denkt te weten wat de ander denkt. Vul niet zomaar iets in, maar vraag naar elkaars beweegredenen.
  • Maak het bij een conflict altijd goed voor je gaat slapen.

Tip voor vrouwen

  • Wil je dat je man iets voor je doet? Ga dan niet zitten wachten tot hij het uit zichzelf doet, maar vraag het hem lief en duidelijk.
  • Als iets jou dwars zit, communiceer dit dan zo helder mogelijk, liefst met echte woorden. Met non-verbale passief-agressieve signalen kunnen mannen vaak niet zo veel. Wij vinden het vaak handiger om dingen concreet te horen.
  • Doet je man iets voor jou? Bedankt hem daar dan voor. Dat motiveert enorm om de volgende keer weer iets voor je te doen.

Tips voor mannen

  • Als je vrouw als antwoord op de vraag of er iets is zegt: “Nee niks,” neem daar dan geen genoegen mee. Vraag indien mogelijk door. Laat haar merken dat haar innerlijke gevoelens jou ook aan het hart gaan.
  • Train jezelf in het herkennen van de non-verbale signalen van je vrouw. Besef dat je daar veel meer in kunt lezen dan je zou denken. Een wasmand op de trap betekent dat ie naar boven moet. Een stapeltje oud papier bij de achterdeur betekent dat ie in de papierbak moet. Wees hierin niet te afwachtend of te passief.
  • Mannen zijn enorm oplossingsgericht. Besef dat het oplossen van problemen niet alles is waar een vrouw naar verlangt. Luister ook oprecht naar haar verhaal.

 

Geschreven door: Cocky Drost. Cocky is relatiecoach, verzorgt de seminars op onze ‘Leve de Liefde’-conferentie en is auteur van het boek ‘Lang leve de liefde’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s